3D Ready ویدئو پروژکتور چیست؟

3D Ready ویدئو پروژکتور

اگر شما هم موقع خرید پروژکتور با این سوال مواجه شده اید که 3D Ready ویدئو پروژکتور چیست؟ کافی است تا آخر این مقاله با ما همراه باشید ما تصمیم گرفتیم در این مقاله از زوپیرتک در خصوص فناوری 3D Ready و ویژگی های آن اطلاعات کاملی را به شما ارائه دهیم.

3D Ready یعنی چه؟

شاید شما هم مانند بسیاری از افراد تصور کنید که 3D Ready ویدئو پروژکتورهای آماده ای ای هستند که محتوای سه بعدی را به شما نمایش می دهند، اگر شما هم این تصور را دارید باید بدانید که این تعریف چندان دقیق و صحیح نیست.

معمولا برای تمایز و ایجاد تفاوت بین پروژکتورهای سه بعدی و دو بعدی بر روی بدنه ی ویدیو پروژکتورهای 3D لوگویی بر روی بدنه ی آنها درج می شود. در ویدئو پروژکتورهای 3D Ready حداقل یک فرمت انتقال سه بعدی را گرفته و به نمایش می گذارد.

بطور کلی امروزه با پیشرفت تکنولوژی مانند زمان های قبل دیگر شاهد استفاده از قابلیت 3D Ready ویدئو پروژکتور در سالن های تئاتر و سینما نیستیم بلکه این تکنولوژی امروزه کاربرد بیش تری داشته و محبوب تر شده است.

3D Ready یعنی چه؟

فرمت های انتقال در 3D Ready

در ادامه قصد داریم تا شما را با فرمت های مختلف انتقال در ویدئو پروژکتورهای 3D Ready آشنا کنیم.

  • فرمت Checkerboard

یکی از پرکاربردترین فرمت های انتقال در بسیاری از تلویزیون های 3D Ready فرمت Checkerboard است که در آن 2 تصویر برای چشم چپ و راست به یکدیگر متصل و در نهایت هر پیکسل به چشم مخالف می رود مثل زمانی که به یک صفحه ی شطرنجی خیره می شوید.

  • معرفی فرمت 3D Side-by-side

در این فرمت دو فریم به نصف وضوح افقی فشرده شده و به صورت همزمان ارسال می شود، این فرمت می تواند به صورت interlaced  و progressive  ارائه شود که در فرمت ساید بای ساید interlaced کیفیت بالاتر و پهنای باند کمتر خواهد بود.

توجه داشته باشید به دلیل فشرده سازی احتمال از دست رفتن مقداری از کیفیت وجود داشته و کاملا عادی است، امروزه برخی از تلویزیون های رده بالا و پروژکتورهای ارزان از این فرمت پشتیبانی می کنند.

معرفی فرمت 3D Side-by-side

  • فرمت Frame packing 3D Ready

این فرمت بسیار شبیه به frame sequential بوده اما با این وجود تفاوت هایی با یکدیگر دارند، این فرمت سه بعدی تصاویر را برای چشم چپ و راست به صورت همزمان ارسال خواهد کرد. این تصاویر روی هم قرار گرفته و فضای کمی بین آن ها ایجاد خواهد شد؛ این سیگنال در 24 یا 60 هرتز ارسال شده و بعد از ارسال تصویر پروژکتور آن ها را جدا کرده و به نمایش خواهد گذاشت.

این فرمت در واقع پیش فرض پروژکتورهایی است که با HDMI 1.4 سازگار هستند، این فرمت خروجی پخش کننده های 3 بعدی بلوری می باشد و دو فریم را جدا و بعد آن ها را پخش خواهد کرد.

  • فرمت sequential

این فرمت را با نام page-flip نیز می شناسند و این یکی از ساده ترین فرمت های سه بعدی است که سیگنالی با رزولوشن بالا و 120 فریم بر ثانیه دارد، در واقع صفجه نمایش یک فریم چشم چپ و یک فریم چشم راست را هدف قرار می دهد. این فرمت اهمیت بالایی دارد و بسیاری از ویدئو پروژکتورهای DLP که با قیمت ارزانی به فروش می رسند در حال حاضر تنها از این فرمت سه بعدی پشتیبانی می کنند.

البته لازم است بدانید علاوه بر این فرمت ها که در این مقاله ذکر کرده ایم یک سری فرمت دیگر نیز وجود دارند که ما تصمیم گرفتیم مهمترین آن ها را به شما معرفی کنیم.

با وجود پروژکتورهای 3D چرا باید ویدیو پروکتور سه بعدی آماده بخریم؟

شاید این سوال در ذهن شما هم ایجاد شده باشد که با وجود ویدئو پروژکتورهای آماده ی سه بعدی چرا بعضی از افراد به سراغ پروجکشن های سه بعدی می روند اصلی ترین دلیل این موضوع مقرون به صرفه تر بودن 3D Ready است در واقع اصلی ترین دلیل قیمت مناسب تر آن می باشد.

 

با وجود پروژکتورهای 3D چرا باید ویدیو پروکتور سه بعدی آماده بخریم؟

سخن آخر:

ضمن تشکر از همراهی شما تا انتهای این مقاله، امیدواریم مطالب ارائه شده برای شما مفید بوده باشد در صورتیکه قصد خرید ویدئو پروژکتور را دارید می توانید در صفحه ی محصولات زوپیرتک برندهای مختلف پروژکتور را مشاهده و محصول مورد نظر خود را سفارش دهید علاوه بر این در صورت نیاز به مشاوره جهت خرید محصول نیز می توانید با کارشناسان فروش زوپیرتک در تماس باشید.

بازرگانی زوپیر
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *